Kennisnetwerk over de leefomgeving

Vakredacteur kennisnetwerk Ruimte en WonenAeneas Media - 's-Hertogenbosch

24 april 2017

Ben jij stedenbouwkundige, planoloog, architect of woningmarktexpert met een passie voor schrijven, communiceren en organiseren? Ben je avontuurlijk ingesteld en ondernemend? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Over het kennisnetwerk Ruimte en Wonen

Het kennisnetwerk Ruimte en Wonen gaat over de leefomgeving, met als doelgroep ruimtelijke professionals en woningmarktexperts. Ruimte en Wonen is voortgekomen uit de bladen S+RO (Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening) en Tijdschrift voor de Volkshuisvesting. In dit nieuwe netwerk stellen we de maatschappelijke opgaven centraal. We werken thematisch en zoeken binnen die thema’s naar de overlappingen en verbindingen tussen de diverse domeinen.

Het netwerk heeft een online omgeving (ruimteenwonen.nl) met artikelen, profielen, blogs, nieuwsberichten, recensies en een uniek archief dat teruggaat tot 1920Ruimte en Wonen publiceert vier keer per jaar een vakblad en organiseert vier keer per jaar een livebijeeenkomst. Ook verschijnt tweewekelijks een digitale nieuwsbrief. In het vakblad en online is ruimte voor (semi)wetenschappelijke artikelen van gastauteurs en schrijven we zelf nieuwsberichten, reportages, portetten en interviews. De livebijeenkomsten hebben als doel: kennismaken, kennis delen en kennis verder ontwikkelen.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het uitbreiden en onderhouden van de community rond Ruimte en Wonen, een netwerk van ruimtelijke professionals en woningmarktexperts;
 • het organiseren en schrijven van content voor de website en nieuwsbrief en bijeenkomsten;
 • aandacht genereren voor het netwerk en haar uitingen op diverse kanalen, m.b.v. sociale media, contentmarketing en via externe events;
 • onderhouden van zusterwebsites toets-online.nl en energieplus.nl

Wie ben jij?

Je bent een ruimtelijke professional en/of hebt verstand van de woningmarkt vanuit een heel breed perspectief op minimaal hbo-niveau. Je hebt ervaring bij een ontwikkelaar of RO-bureau en bent toe aan een tweede stap in je carrière. Je kan goed schrijven en vindt het leuk met mensen te bellen, te overleggen en ze feedback te geven. Je wilt je graag ontwikkelen op journalistiek vlak. Je bent collegiaal en een aanpakker met een gezond commercieel gevoel en bent trots op wat we met een team presteren. Je bent gewend met deadlines te werken en dus stressbestendig.

Wie zijn wij?

Aeneas Media is een innovatief mediabedrijf, gevestigd in het leukste kantorenpand van ’s-Hertogenbosch: De Gruyterfabriek. Onze klanten helpen hun werk beter te doen; dat zien wij als onze missie. Wij faciliteren de kennisuitwisseling binnen vaknetwerken in de bouw, ruimtelijk ontwikkeling en energiesector en weten onze leden hierdoor langdurig te binden. Die netwerken bestaan onder andere uit aannemers, adviesbureaus, woningcorporaties en professionals bij gemeenten en in de ruimtelijke ontwikkeling. Kwaliteit van de inhoud, flexibiliteit en de klant staan centraal. We streven ernaar zo dicht mogelijk op het proces van de klant te zitten. Ons jonge en hechte team bestaat uit dertien professionals die samen werken aan zes toonaangevende merken.

Wat bieden we?

Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris, flexibele werktijden en een zeer collegiale werkomgeving waar gezelligheid en teambuilding voorop staan.

Interesse en pas jij in het profiel?

Licht in een brief toe waarom jij de kandidaat bent die wij zoeken. Stuur deze toelichting inclusief je cv naar d.denobel@aeneas.nl. Reageren kan tot uiterlijk 26 mei 2017.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Evamarije Smit, conceptcoördinator Ruimte en Wonen, via telefoonnummer 06 - 16 19 26 62.

details

 • Uur 24-28
 • Opleiding HBO/WO

Contact

 • Direct solliciteren d.denobel@aeneas.nl T.a.v. Demi de Nobel
 • Aeneas Media Veemarktkade 8, Ingang F, ruimte 4121
  5222 AE
  's-Hertogenbosch

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren