Kennisnetwerk over de leefomgeving

"De regio aan zet"
"Wie heeft het beter in kaart dan de regio?"
Tony Jacobs, Tony Jacobs

ma 6 november 2017
artikel

Hoe krijg je een brede maatschappelijke beweging in de enorme opgave van de energietransitie? Paul Gerretsen, hoofdredacteur van Ruimte en Wonen, ging voor dit nummer in gesprek met Hans Mommaas, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving over de verschillende spelers, onzekerheden en de Omgevingswet.

Paul Gerretsen: “De energietransitie is een enorme opgave waarvan je bijna denkt dat het niet kan. Maar we kunnen dit wel. De vraag is alleen: hoe krijg je een grote en brede maatschappelijke beweging in die energietransitie?”

Hans Mommaas: “Er zijn veel onzekerheden en een situatie van onzekerheid is lastig voor partijen om in te opereren omdat er geen zekerheid op lange termijn is. De primaire rol voor een instituut als PBL is om in die onzekerheid uitzicht te bieden. Je moet de opgave helder gedefinieerd krijgen en permanent een barometer in het proces steken. Er komen daarbij twee componenten bij elkaar in ons werk. De eerste is de wat-vraag: wat is de opgave? De tweede is de hoe-vraag: hoe ga je het vervolgens inrichten? In allebei die vragen proberen we inzicht te bieden.”

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren