Kennisnetwerk over de leefomgeving

Duurzaam Ameland
David van Zelm van Eldik, David van Zelm van Eldik

di 5 december 2017
artikel

Duurzaam Ameland. In 2020 wil het eiland volledig in zijn eigen energiebehoefte kunnen voorzien met duurzaam opgewekte elektriciteit en groen gas. Ook daarna wil Ameland steeds vijftien tot twintig jaar voor blijven lopen in de energietransitie. Een afgegrensd gebied als omgeving om nieuwe technieken en slimme systemen te testen in real life. Met de Amelander bevolking die actief meedenkt. Het eiland lijkt een startpunt voor verandering. Luc van Tiggelen trekt het proces namens de gemeente. Hoe doet hij dat? Waarom kan hij versnellen waar de rest van Nederland in 2020 blij mag zijn met 14% duurzame energie?

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

Ard den Outer - Particulier (en een beetje verstand van zaken) 05 maart 2018 21:20

Een prachtige ambitie, die zowaar mogelijk is in een laag bevolkt gebied. Wat ik mij afvraag, binnen het kader van de energietransitie, is wanneer gaan onze ruimtelijke planners (die een lange en geroemde traditie hebben) de ruimtebehoefte voor onze duurzame opwekking een plek geven in Nederland. Molens op zee houdt een keer op; hoogspanningsmasten op land zijn ook lelijk; alles duurzaam opwekken met zon leidt tot zoveel meer glas, daarmee is het ruimtebeslag van de glastuinbouw in Nederland een lachertje. Zelf vind ik het uitlijnen van het HoofdWegenNet met windmolens elke kilometer, wel een mooie handtekening onder een akkoord over duurzame mobiliteit - wie volgt.

xMet het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren