Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Afname woningnood

Woningdelen verdient extra stimulans Frank Wassenberg, Kay Hollanders - 11 oktober 2023

Gebruik van onze ruime gezinshuizen door meer huishoudens kan bijdragen aan vermindering van de woningnood. Platform31 schetst zeven routes om tot een betere bezetting van de woningvoorraad te komen. Van inwonen en hospitaverhuur tot verkamering en diverse vormen van woningspitsing.

ABF heeft becijferd dat Nederland ruim 390.000 woningen tekort komt. Door de komst van onder meer Oekraïense vluchtelingen valt het tekort steeds hoger uit. Het Rijk heeft in de strijd tegen het woningtekort de ambitie om tot en met 2030 jaarlijks 100.000 woningen te bouwen, maar door stijgende rente en hoge inflatie neemt het bouwtempo juist af. De val van het kabinet levert bovendien geen bijdrage aan woningbouwversnelling. Maar het is ook helemaal niet nodig jaarlijks zoveel woningen bij te bouwen. Onze woningvoorraad bestaat grotendeels uit extensief bewoonde gezinswoningen: het gemiddelde huishouden is gedaald tot 2,14 personen. Terwijl de woningbehoefte voornamelijk is toe te schrijven aan een groeiend aantal overwegend eenpersoonshuishoudens. Een groot deel van de woningbehoefte kan dus in de bestaande woningvoorraad worden opgevangen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren