Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Bouwen aan meer biodiversiteit

Natuurinclusieve maatregelen in woonwijken Vincent Nederpel - 23 mei 2024

De gunstige effecten van natuurinclusief bouwen voor de natuurwaarden in een gebied staan buiten kijf, betoogt Vincent Nederpel, adviseur ecologie bij bouwonderneming Heijmans. Nieuwe inzichten stapelen zich op. Die inzichten zijn mede gebaseerd op het monitoren van de aangebrachte toepassingen. In de nieuwe woonwijk Parijsch in Culemborg heeft dat tot soms verrassende uitkomsten geleid.

‘Natuurinclusief bouwen’ neemt een grote vlucht. De samenleving is gaan inzien dat biodiversiteit in de woonomgeving kan bijdragen aan een verhoogde leefbaarheid. Opdrachtgevers erkennen steeds vaker de meerwaarde ervan. Zie ook hun programma’s van eisen, waarin geregeld natuurinclusieve voorwaarden zijn opgenomen. Bouwen met oog voor de natuur houdt niet alleen rekening met het bestaande landschap en het daarin aanwezige leven. Met doordachte keuzes voor bijvoorbeeld innovatieve bouwtoepassingen, beplanting en de aanleg van waterpartijen ontstaat óók nieuw leven. Met niet zelden waardevolle oplossingen voor urgente problemen met milieu en klimaat als gevolg.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Biodivers park Parijsch in Culemborg
Biodivers park Parijsch in Culemborg. Foto Vincent Nederpel
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren