Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Collectief particulier opdrachtgeverschap voor de vergrijzende samenleving

Pauline van den Berg, Jules Sanders, Stephan Maussen, Astrid Kemperman - 12 november 2020

Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) neemt een steeds groter aandeel van de woningbouw voor haar rekening en dat is een welkome constatering in een maatschappij die schreeuwt om nieuwe woningen. De ontwikkelmethode leidt tot een woonomgeving waar een hoge mate van sociale cohesie waarneembaar is en bewoners zich meer betrokken voelen bij elkaar. Een CPO project kenmerkt zich doordat het gestart en geleid wordt door een groep van verenigde huishoudens die zelf de verantwoording dragen over de ontwikkeling en zodoende hun zeggenschap en invloed maximaliseren. Dit, in tegenstelling tot conventionele projectontwikkeling, waarbij een professionele ontwikkelaar vaak als opdrachtgever optreedt. Dit artikel laat zien dat CPO zorgt voor meer sociale cohesie, een hogere sociale tevredenheid en minder eenzaamheid onder bewoners (50+) van levensloopbestendige woningen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Ipe van der Deen 17 november 2020 12:12

En nu nog de gemeenten om zoals men in Breda met op andere woonvormen gericht beleid heeft gedaan, zie: https://breda.raadsinformatie.nl/modules/8/Te%20Agenderen%20Stukken/598751.

Barbara Lauwers 16 november 2020 17:36

Mooi onderzoek. Wordt hier helemaal blij van. Ik kan niet wachten om te beginnen!

AREA-M te Roermond. 42 sociale huurwoningen in CPO
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren