Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

In balans met de aarde

Aardkundig Fundamentalisme Martijn Horst, Peter Hermens - 14 februari 2024

In de Achterhoek is een landschap ontstaan waar regenwater te snel wordt afgevoerd, de natuur hard achteruit gaat, infrastructuur het land splijt en woningbouw op de verkeerde plekken gestalte krijgt. Peter Hermens (Werkend Landschap) en Martijn Horst (Neder|land|schap) zouden niet in zo'n Achterhoek willen leven. Om in balans te komen met de aarde introduceren zij een nieuwe 'religie': Aardkundig Fundamentalisme.

Eén van de grootste krachten die de Achterhoek rijk is, is de identiteit van beken, kleine dorpen, metaalindustrie, hoeves en landgoederen en het Winterswijkse Plateau. Het is daarnaast het gebied van plattelandscultuur en noaberplicht. Maar het fundament waar de Achterhoek eeuw naar eeuw  op is gebouwd, raakt met het moderniseren van de samenleving en de verandering van onze manier van wonen en werken steeds verder uit beeld. We hebben een landschap laten ontstaan waar regenwater te snel wordt afgevoerd, natuur moet worden beschermd, infrastructuur dwars door land en gevoel splijt en waar een disbalans is ontstaan in wonen. De Achterhoek waar wij zouden willen wonen gaat uit van een landschap dat in balans is met de aarde; een gebied met gemeenschappen waar water, natuur, landbouw, infrastructuur en wonen zijn geïntegreerd.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Aardkundig Fundamentalisme
Aardkundig Fundamentalisme. Beeld Casus Miste
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren