Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

'Nederland kent geen ruimtetekort'

Bert Pots - 1 januari 2024

Kan de agrarische sector onze bevolking bij een volledige overstap naar een plantaardig dieet van eten voorzien? Berno Strootman, landschapsarchitect en voormalig Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, is optimistisch gestemd. Een kleine zestig procent van onze landbouwgrond is voldoende om twintig miljoen Nederlanders op een gezonde manier te voeden. De rest van de landbouwgrond kan worden gebruikt voor bosaanplant, natuurontwikkeling, waterberging, teelt van bouwmaterialen of wat dan ook. Zijn boodschap is helder. "Nederland kent geen tekort aan ruimte."

Berno Strootman houdt kantoor in Amsterdam. Aan het Funenpark op de Oostelijke Eilanden. Begin 21steeeuw werd het voormalige overslagterrein van Van Gend & Loos getransformeerd naar een kalme, groene stadswijk om te wonen en te werken. Aan de grote werktafel op zijn kantoor aan de rand van het park - een tafel gezaagd uit een boom afkomstig van Landgoed Twickel - denkt hij met zijn team na over ons toekomstige landschap.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Bas van der Sijs - Achterhoek Ambassadeurs 20 januari 2024 11:33

Ik meld me hierbij graag aan voor de nieuwsbrief

Berno Strootman. Foto College van Rijksadviseurs
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren