Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

'Ruimtelijke verkenning on tour'

Omgevingsvisies ontwikkelen met scenario's Leo Pols - 5 maart 2024

Het Planbureau voor de Leefomgeving presenteert overal in het land haar 'Vier scenario's voor Nederland in 2050'. Wat levert die tour op? Medewerkers, managers en bestuurders van overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, adviesbureaus en bedrijven ontdekken dat hun voornemens toch niet zo toekomstbestendig zijn.

Voorjaar 2023 presenteerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ‘Vier scenario’s voor Nederland in 2050’. Sindsdien gaat het PBL met de ‘ruimtelijke verkenning on tour’ door het land. Er zijn presentaties, workshops en praktijkgemeenschappen (een serie ateliers over een langere periode) voor onder meer ministeries, provincies, gemeenten, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, adviesbureaus en bedrijven. Het PBL heeft inmiddels meer dan honderd bijeenkomsten achter de rug en we gaan daar mee door tot medio 2024.
Ons doel is medewerkers, managers en bestuurders van deze organisaties met onze scenario’s bekend te maken, hen met de toekomst te laten oefenen en hen te helpen de scenario’s daadwerkelijk toe te passen. Bij workshops en praktijkgemeenschappen met provincies en gemeenten past dit in hun traject voor het opstellen of actualiseren van omgevingsvisies en -plannen. In andere gevallen zijn deze bijeenkomsten bedoeld te helpen bij het maken of aanscherpen van toekomstvisies en gebiedsvisies.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Ruimtelijke verkenning on Tour in Zwolle.
Ruimtelijke verkenning on Tour in Zwolle.
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren