Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Spoorzoneknooppunten zijn 'hot', in meerdere opzichten

Evamarije Smit - 1 februari 2023

Een nieuwe, gezonde, toekomstbestendige stad op schaarse vierkante meters bij spoorzones is een enorme uitdaging binnen het huidige denken over gebiedsontwikkeling waarin het neo-liberale gedachtengoed domineert. Concreet betekent dat dat het businessmodel heilig is, het proces een gevecht met winnaars en verliezers is en het recht van de sterkste dat bepaalt.

Niet mals te verstane woorden van ruimtelijke ordenaars, mobiliteitsdeskundigen, architecten en beleidsambtenaren op de bijeenkomst van kennisnetwerk Ruimte + Wonen, 18 januari jongstleden bij kennispartner Aedes. De professionals die zich met allerlei stationsgebieden (kleine, groten en subcentra) bezighouden, waren opmerkelijk open in dit vak debat onder leiding van gesprekleider Evamarije Smit. Want de gebiedsontwikkelingen bij en rond stations zijn hot. De spoorzoneknooppunten waarover Ruimte + Wonen een themanummer maakte, worden gezien als een gebied met veel kansen maar de vraag is, voor wie? 
 

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren