Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Sterke buurten, sterke mensen

Mohamed Acharki - 13 september 2023

In het pamflet 'Stenen én mensen' pleiten zes corporatie-prominenten ervoor om welzijn en gezondheid van huurders in het hart van de missie van corporaties te plaatsen. Mohamed Acharki, één van de ondertekenaars, beschrijft hoe de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale werkt aan veerkrachtige buurten, als voorwaarde voor het welzijn en de kansen voor mensen.

Elke ochtend wordt Serena wakker in haar flatje in de Bijlmer. Ze doet de gordijnen open en kijkt uit over het Brasapark, het nieuwe park op de Gaasperdammertunnel. In Osdorp ontwaken Henny en Willem, ze drinken samen een kop koffie en roken een sigaretje. Aan de Rode Kruislaan in Diemen spoort Lina haar kinderen aan: “Yalla, yalla, jullie moeten naar school!” Elke ochtend worden zo’n 80.000 mensen wakker in een woning van Rochdale. In Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Landsmeer en Purmerend. In hun huis, hun buurt.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Feestelijke ondertekening intentieovereenkomst op 15 mei 2023 door gemeente, welzijnsorganisaties en Rochdale voor een nieuw Buurtcentrum in de Van Deysselstraat.
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren