Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Volhoudbare landbouw

Natuur als partner Jeroen Kruit - 5 juli 2023

De agrarische sector in Nederland moet een radicaal andere weg inslaan. Ruimte en Wonen stelde Jeroen Kruit (Wageningen Environmental Research) en Arjen van Kampen (Wageningen Food en Biobased Research) negen vragen. Over 'volhoudbare landbouw', natuur als belangrijke partner en de ontwikkeling van duurzame landschappen.

Waarom moet het roer radicaal om?

“Dit jaar viel overshootday op 12 april; op die dag hebben we de bio-capaciteit voor een heel jaar opgebruikt. Ofwel, vanaf 12 april teren we in op eindige reserves. Tegelijkertijd hebben we te maken met de gevolgen van klimaatverandering en afnemende biodiversiteit. Uitputting van de aarde en aantasting van ons ecosysteem maken de leefbaarheid van ons land onzeker. Daarom moeten we tot een nieuwe visie op inrichting en gebruik van ons land komen. Met radicaal andere keuzes, bijvoorbeeld voor ‘volhoudbare landbouw’ op basis van een eerlijk verdienmodel.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Opbrengst Voedselbos Ketelbroek
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren