Kennisnetwerk over de leefomgeving

Bewoners willen eigen onderzoek naar uitbreiding A27 bij Utrecht

woe 11 jan 2017

Bewoners van Utrecht-Oost willen een eigen onderzoek laten doen naar de plannen van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu om de A27 uit te breiden. De snelweg rond Utrecht wordt volgens de plannen vanaf 2019 aan beide kanten met maximaal 15 meter verbreed en dat gaat ten koste van het natuurgebied Amelisweerd.

Het Tracébesluit voor de uitbreiding van de A27 zal minister Schultz op 19 januari presenteren. De uitbreiding is volgens het ministerie noodzakelijk omdat het autoverkeer blijft toenemen op de ringweg rond Utrecht. De economische crisis heeft volgens onderzoekers geen afname veroorzaakt in de verkeersgroei, alleen het tempo van de toename is getemperd.

Daar zijn de omwonenden het absoluut niet mee eens. Zij denken dat het plan, dat 1,1 miljard euro gaat kosten, onrendabel is en ook nog eens slecht voor het milieu en de omgeving. Ruim 600 bomen, die aan weerszijde van de rijbanen staan, worden dan gekapt en dat vinden de bewoners onacceptabel.

Daarom zijn de omwonenden gestart met een crowdfunding-actie. Op die manier willen zij een onafhankelijk onderzoek naar het uitbreiden van de A27 betalen. De crowdfunding heeft 40.000 euro opgeleverd en dat is ruim voldoende voor het onderzoek. Voor 2 maart kunnen de bewoners bezwaar aantekenen.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren