Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Live-event 18 januari 2023

18 januari 2023

(Her)beleef het event!

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. De professionals die zich met allerlei stationsgebieden (kleine, groten en subcentra) bezighouden, waren opmerkelijk open in het vakdebat onder leiding van gesprekleider Evamarije Smit (Aeneas Media). Want de gebiedsontwikkeling bij en rond stations is hot.

Benieuwd naar de Why, de roze olifant, de fijne neus en de gamechanger? Evamarije Smit schreef een artikel over het evenement. 

Welke nieuwe denkrichtingen zijn er over mobiliteit, leefbaarheid, werken, wonen, recreëren en natuur rondom de ov-knooppunten? Krijg inspiratie voor het nieuwe jaar en kom naar het live-event van Ruimte + Wonen! Het kennisnetwerk Ruimte + Wonen organiseert op woensdag 18 januari 2023 een live-event rondom de nieuwe editie over sporen en knooppunten. Tijdens de bijeenkomst geven we auteurs het woord om ons meer te vertellen en te inspireren over de vernieuwende denkrichtingen over stationsgebieden.   

Programma

Marianne Loof (Spoorbouwmeester), Hettie Politiek (Grootschalige Woningbouw BZK), Mike Emmerik (stedenbouwkundige, Crimson Historians & Urbanists) en Danny Esselman (VenhoevenCS architecture+urbanism) prikkelen de discussie met een korte pitch. Verschillende perspectieven op spoorknooppunten passeren de revue en vormen de basis voor de discussie. Redactielid Bert Pots leidt de discussie in goede banen.

STRATEGIEËN VOOR VERDICHTING • PUBLIEKE WAARDE VAN STATIONSOMGEVINGEN • STATIONS VERSTERKEN HET NETWERK

Editie over spoorknooppunten: de stationsgebieden van de toekomst
Spoorknooppunten zijn de longue durée van de stedelijke ontwikkeling. Hoe brengen we deze lange lijnen op een goede manier samen met de (korte termijn)gebiedsontwikkelingen en de belangen van de stakeholders die dit aanjagen? In de laatste editie van 2022 verkennen we de stationsgebieden. Met interviews van spoorbouwmeester Marianne Loof en ruimte-strateeg Stephan Bekx, en bijdragen van o.a. Geurt van Randeraat, Mike Emmerik, Daan Zandbelt, Annemiek Wiggers, Jane Fain, Rien van de Wall, Marjolein Stamsnijder en Bob Witjes.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Deelname voor partners en leden van Ruimte en Wonen is gratis. Deelnamekosten voor niet-leden bedraagt 95 euro. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Welkomstactie

Maak gebruik van de welkomstactie: word nu lid en betaal je maar €95 voor je lidmaatschap (ipv €165 én ontvang het Ruimte en Wonen vakblad) en dan mag je dus gratis naar deze en andere bijeenkomsten in 2023. Meer informatie over een lidmaatschap: ruimteenwonen.nl/lidworden

Annuleringsvoorwaarden
Tot 72 uur voor aanvang van de bijeenkomst kun je kosteloos annuleren. Bij annulering binnen 72 uur voor aanvang wordt €95 in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

Datum & tijd

Woensdag 18 januari 2023
14.30 - 17.00 uur


Onderwerp

Stationsgebieden


Locatie

Aedes, Koningin Julianaplein 10 Den Haag


Kosten

Gratis voor partners en leden, €95 voor niet-leden

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren