Kennisnetwerk over de leefomgeving

De vergetenen
Verwarde personen in de wijk
Tony Jacobs

woe 21 juni 2017
artikel

De vergeten Rotterdammers. Eerder dit jaar waren ze landelijk nieuws, toen ggz-organisatie Antes en woningcorporatie Woonbron de noodklok luidden. Tijdens een proef, begin dit jaar, ontdekten ggz-specialisten en sociaal beheerders in drie Rotterdamse stadsdelen ruim honderd, soms geïsoleerde, wijkbewoners die onder erbarmelijke omstandigheden in vervuilde huizen leefden. Vaak zonder gas, water of licht. 'Vergeten' door instanties, overleven zij zonder de passende psychische zorg die ze hard nodig hebben.

Op een zonnige woensdagmiddag valt daar weinig van te zien in de Rotterdamse wijk Nieuwe Westen, in het stadsdeel Delfshaven. In de vooroorlogse wijk, niet ver van het centrum, is het rustig. Hier en daar zitten bewoners op een bankje in de zon en verderop klotst het water van de Coolhaven rustgevend tegen de kademuur. De enige aanwijzing dat het hier niet altijd koek en ei is, komt van het kunstwerk dat op een van de gevels prijkt: ‘Eens komt alles goed.’ Ook hier zochten de specialisten van Antes en sociaal beheerders van Woonbron naar de ‘vergetenen’.

Volledig
artikel lezen?het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren