Kennisnetwerk over de leefomgeving

Feestelijke start bouw van stadswoningen The Hudsons in Rotterdam

di 12 nov 2019

Rotterdam, 12 november 2019 - De bouw van het Rotterdamse nieuwbouwproject The Hudsons is gestart. Wethouder Bas Kurvers, verantwoordelijk voor de portefeuille bouwen en wonen, gaf op 11 november 2019 samen met de toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw. Samen hesen zij een bouwbord omhoog met een illustratie van The Hudsons. Het project ligt pal naast het populaire Dakpark in het Rotterdamse Delfshaven. TBI-onderneming ERA Contour en gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) ontwikkelen en realiseren hier in totaal 145 woningen inclusief stallingsgarages die zijn verdeeld over 5 bouwblokken. JSA Architecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

Wethouder Bas Kurvers is enthousiast over de komst van The Hudsons in Rotterdam: “Het is fantastisch dat er op deze bruisende plek 145 woningen komen die met hun moderne uitstraling helemaal passen bij de dynamiek van de buurt en het Dakpark.”

Moderne woonblokken verbinden de wijk met het groene Dakpark

De 145 woningen in The Hudsons bestaan uit verschillende woningtypes: zo zijn er drie- en vierlaagse stadswoningen, appartementen en bijzondere hoekwoningen. Samen vormen zij een speels geheel. De grote raampartijen, van de vloer tot het plafond, zorgen voor veel licht in de woning en bieden een weids uitzicht op de binnentuinen, het Dakpark en de gezellige tussenstraatjes. De vijf woonblokken in The Hudsons zijn geïnspireerd op het stratenpatroon en de huidige bebouwing in de wijk Bospolder-Tussendijken. Doordat de woonblokken richting het Dakpark opener en lichter van kleur worden, wordt de bestaande wijk op een natuurlijke manier verbonden met de nieuwe wijk. De vele levendige tussenstraatjes maken ontmoetingen tussen bewoners van verschillende culturen mogelijk waardoor een gemengde nieuwe woonwijk ontstaat.

De eerste woningen worden naar verwachting begin 2021 opgeleverd. Meer informatie over The Hudsons is te vinden via www.nieuwbouwthehudsons.nl.

Reacties

v.l.n.r. Wim de Haas (regio-directeur BPD Gebiedsontwikkeling), Job van Zomeren (directeur ERA Contour) en wethouder Bas Kurvers geven samen met een aantal toekomstige bewoners van The Hudsons het startsein voor de officiële start bouw van The Hudsons in
bekijk ook

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren