Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Gemeente Delft en BPD trekken samen op in verbetering stationsgebied Delft Campus

14 september 2020

Gemeente Delft en Bouwfonds Property Development (BPD) gaan samenwerken in de ontwikkeling van het gebied rondom station Delft Campus. Stephan Brandligt, gebiedswethouder van Schieoevers, en Patrick Joosen, directeur van BPD, hebben hier een intentieovereenkomst voor ondertekend.

De opgave van de nieuwe partner is tweeledig. BPD werkt samen met gemeente Delft een visie uit voor de ontwikkeling van het gebied rondom station Delft Campus. Daarnaast maakt BPD een plan voor de Noordkavel, ten noordwesten van station Delft Campus. Op deze locatie is ruimte voor een gebouw met woningen, werkplekken en voorzieningen. Door deze stappen te zetten, jaagt BPD samen met de gemeente de ontwikkeling van het stationsgebied aan.
Wethouder Stephan Brandligt vertelt: “We willen dat de stationsomgeving een fijne plek wordt om te werken, wonen en verblijven. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat alle partijen in het gebied met elkaar samenwerken. Als een van de eerste locaties die hier in ontwikkeling gaat, zal de Noordkavel een grote en positieve impact hebben op het gebied. Daarom is BPD de partij die de samenwerking de komende tijd actief opzoekt.”
Patrick Joosen, directeur BPD: “We zijn trots dat we samen met de gemeente Delft, We Love The City en het vooraanstaande architectenbureau Mecanoo kunnen werken aan een nieuw levendig stationsgebied waar verschillende functies zoals wonen, ontmoeten en duurzame mobiliteit een grote rol krijgen. Hiermee geven wij ook invulling aan de ambities die door de verstedelijkingsalliantie zijn geformuleerd.”

Gebiedsvisie

Bij het opstellen van de gebiedsvisie worden onder meer met NS, ProRail, TU Delft, de provincie Zuid-Holland en aanwezige ontwikkelaars betrokken. Ook buurtbewoners en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om mee te denken. De verwachting is dat de gebiedsvisie medio 2021 klaar is. Deze vormt straks de basis voor de verdere plannen voor het stationsgebied, waaronder de Noordkavel en het stationsplein.

Partnerselectie

In maart dit jaar werd bekend dat BPD de partnerselectie voor de Noordkavel had gewonnen. De gemeente en BPD hebben sindsdien verdere afspraken gemaakt over de samenwerking. Met het tekenen van de intentieovereenkomst is de gunning van het partnerschap nu definitief.

Stationsgebied Delft Campus

Het stationsgebied Delft Campus wordt een veilig en multimodaal ov-knooppunt dat de TU Delft, Voorhof, Tanthof, Schieoevers en Midden-Delfland gaat verbinden. Op dit moment werkt ProRail aan de verbreding van het spoor en de vernieuwing van het station. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich tot een prettige plek waar meer mensen kunnen wonen en werken. Het stationsgebied Delft Campus maakt deel uit van het transformatiegebied Schieoevers Noord.

Reacties

Wethouder Stephan Brandligt (gemeente Delft) en Patrick Joosen (directeur BPD) tonen een sfeerimpressie voor het stationsgebied Delft Campus van de toekomst, waarin onderwerpen als mobiliteit, duurzaamheid, werken, wonen en ontmoeten terugkomen.
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren