Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Groene Tuinen in Hollandse Duinen brengt natuur naar de stad

5 april 2022

Nationaal Park Hollandse Duinen brengt de natuur naar de stad met de actie 'Groene tuinen in Hollandse Duinen'. Ruim 1 miljoen mensen wonen in Nationaal Park Hollandse Duinen, het gebied tussen Hoek van Holland en Hillegom. Veel van de inwoners hebben een tuin of balkon. Nationaal Park Hollandse Duinen roept inwoners op daar een 'Groene Tuin in Hollandse Duinen' van te maken: een natuurlijk ingerichte tuin, met weinig tegels en veel streekeigen planten, met kasten voor vogels en bijen, en zonder gebruik van gif. Zo kan iedereen helpen met het verbeteren van de biodiversiteit en het vergroten en vergroenen van het nationaal park.

“Als inwoners spreken over hoe groen hun omgeving is, dan doelen ze vaak op parken, bossen en weilanden in de directe omgeving. Maar hun tuin is het eerste dat je tegenkomt! En al die tuinen samen maken het nationaal park groter en groener. Elke m² groen helpt. Voor onze gezondheid, ontspanning, de biodiversiteit en schoon grond- en drinkwater. Kleine inspanning, grote impact!”, aldus Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen.

Groene Tuinen in Hollandse Duinen is een initiatief van Nationaal Park Hollandse Duinen en partners. Het project draagt bij aan verschillende maatschappelijke opgaven zoals het verminderen van de effecten van klimaatverandering, het stimuleren van de biodiversiteit, het tegengaan van verlies van schoon grond- en drinkwater en sociale binding in de buurt. Verschillende tuincentra, hoveniers, gemeenten en andere partners werken mee aan de actie.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren