Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Het stationsgebied van Zwolle is dé verborgen parel van Nederland

29 juni 2020

Het stationsgebied in Zwolle is volop in beweging. Er wordt hard gewerkt om het station klaar te maken de toekomst. Wat velen niet weten is dat het station van Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland is. Ieder uur arriveren er treinen uit maar liefst acht richtingen. Het station is daarmee een spil in Regio Zwolle en in het Stedelijk Netwerk Nederland. Het gebied rondom het station is een populaire plek om te wonen, te werken en te leren. De Spoorzone in Zwolle is de afgelopen jaren steeds meer ontdekt en zal de komende jaren doorgroeien naar een belangrijke hotspot in Nederland. Deze plek vormt straks samen met de oude binnenstad het Zwolse centrum. De Spoorzone wordt het innovatie hart. Boordevol vernieuwing, slimme techniek, creativiteit en cultuur én meer dan 3000 nieuwe duurzame woningen.

De ontwikkeling van de Spoorzone staat niet op zichzelf. Zwolle groeit flink, is populairder dan ooit en wordt gedragen door sterk ondernemerschap. De stad trekt volop bedrijven naar zich toe, maar ook nieuwe bewoners uit heel Nederland. Met name de trek uit de Randstad naar Zwolle valt op.

Wonen en werken op de plek waar het gebeurt

Het centrum, met de oude binnenstad en iconen als De Fundatie en De Librije, gaat Zwolle uitbreiden met de nieuwe Spoorzone. Hier woon en werk je op de plek waar het gebeurt. Uniek is de locatie van het Zwolse Spoorzonegebied: tussen de historische binnenstad én de prachtige natuur aan de IJssel, maar ook verbonden met het netwerk van steden in Nederland. Geen enkele Spoorzone in Nederland heeft zulke bijzondere buren. Dat maakt de Spoorzone van Zwolle tot een unieke plek.

Brandpunt van vernieuwing

Het grootste station van de regio is het brandpunt van vernieuwing. Een broedplaats voor de maakindustrie, creatieve sector en innovaties op het gebied van klimaatadaptatie. Er komt nog meer ruimte voor iedereen die innoveert, onderneemt, creëert en leert. De Spoorzone is dé plek in de Regio Zwolle voor impact makers.
Zo is Perron038 een nieuwe hotspot op het gebied van slimme maakindustrie. Waar vroeger de treinwagons werden schoongemaakt, werken specialisten en studenten nu samen aan innovaties. Iets verderop vind je Brainz, hier werken onderwijs, overheden en organisaties samen aan allerlei maatschappelijk thema’s. Ook is er een bijzondere community ontstaan van jonge creatieve makers die samen wonen én werken in het Kattegat.

Ruim 3000 extra woningen

De Spoorzone is de afgelopen jaren door steeds meer mensen gevonden als de ideale woonplek. Een thuis waar je letterlijk alle kanten op kunt, maar waar het ook heerlijk is om te zijn. De komende jaren wordt de Spoorzone voor meer mensen een thuis. Er komen duizenden duurzame woningen bij voor iedereen die graag in het levendige centrum wil wonen. En natuurlijk ook plekken om elkaar te ontmoeten, samen te sporten, een drankje te drinken of te ontspannen. Alles wordt gemixt in de Spoorzone.

Ontdek de Spoorzone

Samenwerken, elkaar wat gunnen en het elkaar kennen zijn belangrijke waarden in Regio Zwolle. In Zwolle is het dan ook logisch dat ondernemers, organisaties, onderwijs, inwoners en overheden samen bouwen aan de toekomst van het gebied. Er zijn enthousiaste voorlopers die samen plannen maken voor de Spoorzone én willen investeren. De komende jaren bouwen stad en regio door aan de Spoorzone in Zwolle en zal het gebied een ware metamorfose ondergaan. Kortom, een bijzonder moment in de tijd. Wilt u deze verborgen parel in Zwolle ontdekken? Dan nodigen we u van harte uit voor een rondleiding door het gebied. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren