Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Het woonprotest

Annemiek Rijckenberg - 12 oktober 2021

Hier liepen geen mensen voor hun eigen vrijheid of uit algemene onvrede, maar een brede coalitie van alle leeftijden en achtergronden, en heel veel jongeren. Ruimte en Wonen sprak met veel demonstranten.

Iedereen had een eigen verhaal.

Een groepje dertigers rondom één kinderwagen leek samen een representatieve steekproef van de problemen van hun generatie. Noodgedwongen thuis wonen; een appartement huren van meer dan 1600 Euro per maand; een te kleine starterswoning zonder ruimte voor kinderen.
Twee Duitse studentes konden hier geen huisvesting vinden en gaan noodgedwongen terug.
Een groep moeders demonstreert voor hun kinderen met het eerste spandoek, dat ze ooit gemaakt hebben.
Een vader uit Amsterdam Oost: “Ik ben tegen gentrificatie en het financieel weg Hier liepen geen mensen voor hun eigen vrijheid of uit algemene onvrede, maar een brede coalitie van alle leeftijden en achtergronden, en heel veel jongeren. Ruimte en Wonen sprak met veel demonstranten. Het woonprotest deporteren van de inwoners. Je ziet de speculatie en de leegstand als je door de stad fietst, investeringsmaatschappijen zijn niet geïnteresseerd in verhuur. Ik woon zelf in een huurwoning, en krijg mijn kinderen niet de deur uit door de woningnood. Door inwoning blijft de huur stijgen en wordt ook mijn gezinsinkomen te hoog, straks moet ik er nog uit.
Sociale instellingen lopen leeg, kunnen geen personeel meer krijgen. Niemand heeft straks meer zin om in deze stad de elite te bedienen, en lang te reizen met duur openbaar vervoer. Mensen kiezen voor veilige gemeenten, zonder al die drugscriminaliteit.”

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren