Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Leren, werken en leven in Amsterdam zijn bij de HvA op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. De HvA is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken en disciplines samenwerken met elkaar en met bedrijven, organisaties en (kennis)instellingen.

De HvA is de hogeschool van, voor en met Amsterdam. Het praktijkgerichte onderzoek is erop gericht om bij te dragen aan de stad Amsterdam. Daarom focust de HvA zich op thema's die aansluiten bij actuele vraagstukken in de stad Amsterdam en het werkveld; de speerpunten.

De speerpunten zijn faculteitoverstijgend en multidisciplinair. Er wordt dus vanuit verschillende disciplines samen gewerkt aan het oplossen van grootstedelijke en maatschappelijke vraagstukken. De kern van een speerpunt ligt in het onderzoek, maar er is altijd onderwijs aan gekoppeld.

Op dit moment heeft de HvA vijf speerpunten benoemd: Amsterdam Creative IndustriesUrban ManagementUrban Technology, Urban Education en Urban Vitality. Naast de speerpunten is er nog een ander thema waarop de HvA zich focust. Dat is Ondernemerschap

content

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren