Kennisnetwerk over de leefomgeving

Jaar van de Ruimte on tour #3 in Helmond

do 6 aug 2015

Het Jaar van de Ruimte on tour maakt op 17 september een tussenstop in Helmond. De avontuurlijke dialoog over de ruimtelijke toekomst van Nederland, die onder het motto ‘Wie maakt Nederland?’ wordt gevoerd, gaat in de cacaofabriek van Helmond over de toekomst van de voedselvoorziening. Een urgente opgave waar in Oost-Brabant veel aandacht voor is en die richting integraal voedselbeleid beweegt.

In integraal voedselbeleid komt veel samen: landbouw, volksgezondheid, voedselzekerheid, bewustzijn, ecologie en bodemvruchtbaarheid. Hoe ziet dat er ruimtelijk uit in de verschillende regio’s binnen én buiten Nederland? Produceren we in de toekomst nog (veel) voedsel in Nederland of is ons land bovenal een kennislab? Hoe kunnen de ‘brains’ uit het naastgelegen Brainport hier worden ingezet? En kunnen en willen we met ruimtelijk beleid verduurzaming in de voedselketen stimuleren? 

Vernieuwende praktijken

Doel van het Jaar van de Ruimte on tour is om met elkaar in gesprek te gaan over de opgaven en de perspectieven richting 2040. Daarbij gaan de ruimtemakers op zoek naar vernieuwende praktijken: de plekken waar nu op innovatieve wijze wordt gewerkt aan het Nederland van 2040.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren