Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Maarten Hajer hoogleraar Urban Futures Universiteit Utrecht

9 september 2015

Maarten Hajer is door het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot hoogleraar Urban Futures aan de faculteit Geowetenschappen. Zijn aanstelling gaat in per 1 oktober 2015. Als faculteitshoogleraar gaat Hajer leiding geven aan een ‘Urban Futures Studio’.

De Urban Futures Studio heeft tot doelstelling topwetenschappers uit binnen- en buitenland en vanuit verschillende disciplines in nieuwe werkvormen bij elkaar te brengen om oplossingen te vinden voor stedelijke vraagstukken, nationaal en internationaal.

Kennis voor beleid

De toekomstige ontwikkeling van steden is een actueel thema zowel binnen de wetenschap en technologie, als in de politiek en samenleving. Mondiaal geldt de komende verstedelijking als een van de grootste uitdagingen van deze eeuw. De komende jaren worden bestuurlijke keuzen gemaakt om steden van de toekomst sterker en duurzamer te maken. Hierbij zal effectiever moeten worden samengewerkt tussen wetenschap, bestuur en samenleving onderling.

Thema’s die daarbij een belangrijke rol spelen zijn o.a. innovaties in bestuur en planning, energievraagstukken, ruimte, water en milieu in en om de stad, en sociale cohesie. De Urban Futures Studio beoogt nieuwe werkvormen te ontwikkelen en zo bij te dragen aan de ‘lerende stad’. De Universiteit Utrecht hoopt zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de interactie tussen beleid en wetenschap, nationaal en internationaal.

De Urban Futures Studio is een onderdeel van de samenwerking tussen de Universiteit van Utrecht en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) op het terrein van duurzaamheid in brede zin.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren