Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Natuurinclusief ontwikkelen

Betere natuur voor gezonde steden Bert Pots - 8 november 2023

Natuurinclusief ontwikkelen slaagt alleen als vanaf het begin rekening gehouden wordt met mogelijkheden en onmogelijkheden. Ontwikkelaar Synchroon stelde samen met Vogelbescherming Nederland en Nest Natuurinclusief een handreiking op, inclusief stappenplan, checklists en aanbevelingen voor onder meer de huisvesting van de huismus.

Over de noodzaak van nae tuurinclusief ontwikkelen laten de opstellers geen misverstand bestaan. Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomer, buffert water, zuie vert de lucht en biedt volop ruimte aan mee de-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwae luw, merel of de gewone dwergvleermuis. Juist dankzij al deze bewoners komen stee den en dorpen écht tot leven. “Door natuure inclusief te bouwen is het mogelijk gezonde en aantrekkelijke steden en dorpen te creëe ren die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving zijn,” aldus Synchroon.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

De huismus
De huismus
zie ook
boek
Toegang tot Ruimte en Wonen Toegang tot Ruimte en Wonen

Toegang tot de content van Ruimte en Wonen krijg je door middel van een persoonlijke licentie, waarm...

€ 0,00
x Met het invullen van dit formulier geef je Ruimte en Wonen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren