Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Nieuwe bewoners krijgen virtuele sleutels van wethouder Lindenbergh uitgereikt

7 mei 2020

Vanaf deze week krijgen de 95 huurders op contactloze wijze de sleutels van hun gloednieuwe appartement in wooncomplex Madrona in Almere Buiten.

Wethouder Lindenbergh nam een filmpje op om het pand virtueel te openen en om de bewoners te feliciteren met hun nieuwe woning.
Wethouder Lindenbergh: “Zoals we in onze concept woonvisie al hebben aangegeven is het bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Ondanks de coronacrisis gaat dat dus gewoon door. En daar ben ik blij om. We weten immers dat we meer woningen nodig hebben in onze stad. Helaas kon ik de huissleutel aan de eerste bewoner(s) niet fysiek overdragen, maar via een internetverbinding is dat toch gelukt. Ik wens de bewoners veel plezier op zo’n mooie plek in de stad.”

Corona-proof

Woningstichting GoedeStede houdt rekening met de richtlijnen rondom het coronavirus. Daarom is de verhuur van deze nieuwe woningen anders vorm gegeven. De administratieve zaken zijn digitaal en zonder direct persoonlijk contact afgehandeld. De nieuwe huurders ontvangen ook een filmpje met uitleg zodat zij precies weten hoe ze de installaties in hun woning moeten bedienen. “In deze vreemde tijden hebben we onze verhuurprocedures aangepast. En daarin zie ik mooie ontwikkelingen die we in de toekomst wellicht kunnen vasthouden”, aldus Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van woningstichting GoedeStede.

Over Madrona

Het appartementengebouw telt 74 tweekamer- en 21 driekamerwoningen, verdeeld over 12 verdiepingen. Meerdere woningen in het markante gebouw aan het einde van de Evenaar, kijken uit over natuurgebied de Oostvaardersplassen.
De woontoren is ontworpen door Inbo architecten. In de robuust gemetselde gevel lijken de balkons naar buiten te schuiven als lades. Trebbe heeft ervoor gezorgd dat het gebouw snel kon worden gerealiseerd. Zo is het prefab betoncasco al in de fabriek voorzien van de vloeren inclusief balkons. Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Ik ben er trots op dat we kunnen voortborduren op de succesvolle producten die we in een goede samenwerking met GoedeStede ontwikkelen en dat daarbinnen ook ruimte is voor vernieuwing!”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren