Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Provincie Groningen

Provincie Groningen

Bedrijvigheid in de provincie Groningen
Temidden van een land vol groen en ruimte bevindt zich het economische hart van de provincie: de stad Groningen met meer dan 200.000 inwoners. Daar vindt u de Rijksuniversiteit Groningen, de hogescholen, het Universitair Medisch Centrum, Gasunie en tal van overheidsorganisaties en dienstverlenende bedrijven. Behalve de stad Groningen heeft de provincie een bedrijvige kern in de Eemshaven en het havengebied Delfzijl. Landbouw is een andere, belangrijke economische pijler in de provincie Groningen.

Energie: het centrale thema
Energie is een belangrijk thema van de provincie. Wie denkt aan Groningen, denkt aan energie en aardgas uit Slochteren. Maar energie is meer dan aardgas. Op dit moment werken wij aan de winning van duurzame vormen van energie.

Groningen: onderdeel van een groter geheel
De provincie werkt nauw samen met de Groninger gemeenten, de omliggende provincies én landen. De drie noordelijke provincies zijn verenigd in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Daarnaast zijn we vertegenwoordigd in samenwerkingsverbanden met Noord-Duitsland en Scandinavië.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren