Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verkiezingsdebat Ruimte en Wonen

24 februari 2021

Op 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Uit een publieksenquête van I&O Research blijkt dat de woningnood, na COVID-19, de grootste uitdaging vormt voor het nieuwe kabinet. Voor het vakblad Ruimte en Wonen analyseerden vier professionals voor hun studie Master of Urban and Area Development (MUAD) van Hogeschool Utrecht verkiezingsprogramma's op de onderdelen ruimtelijk beleid en woonbeleid. Op vrijdag 26 februari gaan wij hierover in gesprek met politici en experts op dit vakgebied.

Wat kunt u verwachten?

Het debat wordt gevoerd op basis van stellingen over oplossingen voor de woonproblematiek en over keuzes voor de inrichting van de schaarse ruimte in Nederland. Onder leiding van Paul Gerretsen (Deltametropool) en Hamit Karakus (Platform31) wordt, behalve over de onderlinge verschillen, ook gesproken over mogelijke gedeelde oplossingen, vooruitlopend op de komende kabinetsformatie.  
In de aanloop naar dit debat verschijnt een artikel van de studenten van MUAD op de websites van Ruimte en Wonen en Platform31. Daarin worden de bevindingen uit het uitgebreide onderzoek gedeeld.

Programma

Er komen drie thema’s aan bod: Ruimtelijk beleid, Woonbeleid en Bestuur en organisatie. Drie deskundigen (‘met samen meer dan 150 jaar ervaring’) leiden elk thema kort in: Co Verdaas (hoogleraar Gebiedsontwikkeling), Hugo Priemus (em. hoogleraar Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Hans Leeflang (ex ministerie VROM).

Onder leiding van Paul Gerretsen debatteren zeven politici met elkaar, die allen kandidaat zijn voor een zetel in de Tweede Kamer:

  • Sandra Beckerman, SP
  • Daniel Koerhuis, VVD
  • Julius Terpstra, CDA
  • Paul Smeulders, GroenLinks
  • Matthijs van Neerbos, PvdA
  • Faissal Boulakjar, D66
  • Pieter Grinwis, ChristenUnie

Hoe deelnemen en aanmelden?

U kunt het debat online volgen en vragen stellen. U heeft hiervoor een laptop/pc nodig.
Aanmelden kan via deze link: https://www.platform31.nl/bijeenkomsten/verkiezingsdebat-ruimte-en-wonen Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u uiterlijk een dag voor aanvang een email met verdere instructies.

Dit is een samenwerking tussen Ruimte en Wonen, Platform 31, Hogeschool Utrecht en Vereniging Deltametropool.

Algemene informatie

Datum: Vrijdag 26 februari 2021
Tijd: 15:00 uur - 17:00 uur
Prijs: Deelname is kosteloos

Reacties

Bülent Isik - Gemeente Utrecht 21 februari 2021 18:48

Dank voor uw uitnodiging.

Marieke Venselaar 14 februari 2021 09:46

Heel goed initiatief. Wprdt het debat ook opgenomen, zodat ik later kan terugkijken? Groet, Marieke

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren