Log in
inloggen bij Ruimte en Wonen
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Webinar ‘Gezonde en groene steden’. Van Prioriteit naar praktijk

23 november 2020

Op dinsdagmiddag 1 december organiseert Bureau Buiten samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en KuiperCompagnons het webinar 'Gezonde en groene steden'. Hoe kunnen groen en recreatie goed meegenomen worden in een verstedelijkingsstrategie? Wat zegt de Nationale Omgevingsvisie hierover? Waarom is groen in en om de stad belangrijk, en hoe geven we daaraan de ruimte? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het webinar 'Gezonde en groene steden'.

Groen in de verstedelijkingsstrategie

Nederland staat bekend om haar compacte steden, waarbij het groen altijd binnen handbereik is. Maar in de verstedelijkingsopgave van dit moment, blijkt het toch lastig om groen en de recreatieve betekenis ervan, een volwaardige plaats te geven. Een verstedelijkingsstrategie wordt veelal integraal aangepakt, maar welke rol heeft groen hierin? Groene structuren zijn van groot belang voor klimaatadaptatie, energietransitie, biodiversiteit en leefbaarheid. Groen staat tegelijkertijd onder druk door verstedelijking én een toenemend aantal recreanten. Daarnaast is er voor groen vaak geen kwantitatieve ruimteclaim beschikbaar, en staat het recreatief groen, vaak ook letterlijk, niet op de kaart.

Gezonde en groene Steden

De Nationale Omgevingsvisie (NOVI) benoemt groen als een integraal onderdeel van gezonde en groene steden en een toekomstbestendig landelijk gebied. Maar hoe realiseren we deze ambities uit de NOVI in de praktijk? Op regionaal niveau zien we grote verschillen hoe gemeenten en provincies de rol van groen en recreatie inbedden in hun aanpak. Hier kunnen we van elkaar leren.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 1 december
Tijd: 15:00 – 16:30
Plaats: Online

Voor wie: beleidsadviseurs, programmamanager, opgavemanagers, experts, en geïnteresseerden op het gebied van recreatie, vrijetijdseconomie, groen en leefomgeving, stedelijk ontwerp, ruimtelijke planning.

Kijk voor mer informatie op: https://bureaubuiten.nl/webinar-gezonde-en-groene-steden/ 

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren