Kennisnetwerk over de leefomgeving

Het Atelier Rijksbouwmeester onderdeel van evenement DDW

di 10 okt 2017

Tijdens de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober 2017) is het atelier Rijksbouwmeester onderdeel uit van de 'Embassy of Urban Transformation'. Het evenement is een internationaal platform voor toekomstmakers, dat eens in de vier jaar tijdens de Dutch Design Week wordt georganiseerd.

In het Temporary Art Centre in Eindhoven is de tentoonstelling ‘Rijk aan Ontwerpkracht’ te zien. Deze tentoonstelling laat een aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit 25 jaar stimuleringsbeleid en opdrachtgeverschap van het Rijk. Daarnaast besteedt deze tentoonstelling aandacht aan jong talent, internationalisering en ontwikkelingen in het architectuuronderwijs.

Nederland wordt anders

Het platform ‘Nederland wordt anders’ organiseert op dinsdagmiddag 24 oktober interviews over de rol van ontwerpers bij het zoeken naar oplossing van de huidige sociale problemen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade ontvangt hier gasten om te praten over vragen als: Welke dringende uitdagingen in onze samenleving kunnen de hulp van ontwerpers gebruiken? Hoe kunnen architecten en stedelijke ontwerpers bijdragen aan vragen over gezondheid, de energieovergang of voedselproductie? Op dinsdagavond wordt tijdens de bijeenkomst ‘Look Ahead - Urgencies in architecture here and now’, vooruitgekeken door Floris Alkemade, Sergio Figueiredo en Bernard Colenbrander (TU Eindhoven). Hoe ziet de toekomstige ontwerppraktijk eruit en welke rol kan de Rijksbouwmeester daarbij spelen?

ontwerpprijsvraag

WHO CARES is een ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen en zorg. Bezoekers kunnen een overzicht zien van de twintig winnaars van de eerste ronde van de prijsvraag. Tijdens de Dutch Design Week de prijsuitreiking van WHO CARES plaats. Op donderdagmiddag 26 oktober worden de winnaars bekend gemaakt in het Seats2meet op Strijp-S. Na de Dutch Design Week zal de tentoonstelling op reis gaan door het land.

Embassy of Urban Transformation

De ‘Embassy of Urban Transformation’ is een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Atelier Rijksbouwmeester en het Temporary Art Centre Eindhoven. Bekijk het hele programma.

Artikel Rijksbouwmeesters

In de eerste editie van Ruimte en Wonen verscheen een interview "Het Rijk moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken" met het college van Rijksadviseurs. 

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren